Anthony Roberts tarafından Clostebol açıklandı

Clostebol, eski Alman Demokratik Cumhuriyeti dışında çok popüler olmayan eski bir anabolik steroid. Orijinal enkarnasyonunda, megagriseVit-Mono olarak biliniyordu ve asetat estere bağlı ana hormon klostebol (4-kloro-testosteron) oluşuyordu.

Asetat ester, kısa bir oyunculuk enjekte edilebilir bileşik (trenbolon asetat düşünün) ve oral bir versiyonun (primobolan tabletleri, yani metenolon asetat olarak gördüğümüz gibi) bir ana hormona bağlanabileceği gerçeğinde benzersizdir. Kütle üretilen anabolik steroidler açısından, bir asetat esterin bir hap yapmak için kullanıldığı düşünebileceğim tek (başımın üstünde) primobolan (başımın üstünde). Enjekte edilebilir primo sadece enanthate (uzun oyunculu) ester ile (meşru ilaç firmaları tarafından) üretildi.

Aslında, bu estere yaygın olarak bağlı olan diğer tek steroid, bazı yeraltı laboratuvarları hap şeklinde sunsa da, en yaygın olarak finapleks peletlerde bir asetat olarak bulunan Trenbolon’dur – evet, bunlar katliamları artırmak için çiftliklerin sığırlara enjekte ettiği peletlerdir. ağırlık. Finaplex peletlerinin yenebileceği mantıklı görünse de, bunu yapan kimseyi neredeyse hiç duymadım, çoğu kullanıcı onları öğütmeyi ve kendi kısa etkili enjekte edilebilirlerini evlendirmeyi seçiyor. Tersine, çoğu sporcunun uyuşturucu testine maruz kaldığını ve klostebol kullanmanın, temizleme süresini azaltmak için oral yutmayı tercih edeceğini varsayabilirim. Bu, tipik olarak, oral kullanım için metilasyon içeren bir steroid olan, ancak enjekte edilebilir bir steroid olan Winster (stanozolol) kullanan ilaç tarafından test edilmiş sporcularla gördüğümüz şeydir (evet, bu steroidin enjekte edilebilir formunu içebilirsiniz).

Clostebol’un orijinal Alman versiyonu hem oral formda (15 mg/haplı 30 hap kutusu) hem de enjekte edilebilir formda (10mg içeren 1.5 ml’lik bir şişe) mevcuttu. İki versiyon arasında biri katı ve diğeri sıvı olmaktan başka bir fark yoktur. Testosteron, elbette, oral kullanım için metilasyonun yanı sıra enjeksiyon için çeşitli esterler (ve genellikle enjekte edilebilir versiyonlarda kullanılan ester olmayan yağ bazlı bir ester kapsülü) ile mevcuttur. Ancak testosteron ile, dünyada en yaygın olarak reçete edilen anabolik steroid hakkında konuşuyoruz ve kelimenin tam anlamıyla sıfır farmasötik firmaları, oral ve enjekte edilebilir kullanım için aynı esterle üretiyor. Bu nedenle, klostebol (bu sadece 4-kloro ikamesi ile testosterondur), hem enjekte edilebilir hem de oral kullanım için aynı esteri kullanması gerçeğinde oldukça benzersizdir. Bu, uzun etkili metillenmiş metabolitler üretmediği için oral olarak tespit etmeyi de zorlaştırır.

Bununla birlikte, Alman versiyonu artık üretilmiyor (Pharmacia tarafından yapıldı) veya steranabol, 2 ml’lik bir ampülde 20mg/ml içeren ürünün İtalyan bir versiyonu değil). Pratik anlamda, klostebolün meşru farmasötik preparatları pahalı, yetersiz dozlu ve Almanya dışındaki sporcular için çok popüler değildi (açıkçası son açıklama son yıllarda değişti).

İlacın (yine, kesilen) (yine de kesilen) oral ve enjekte edilebilir versiyonlarının yanı sıra, sporcular arasında çok popüler olduğunu hayal edemediğim bir sürü aptal formda üretildi: vajinal bir hap, bir demet farklı kremler ve hatta bir intranazal sprey. İntranazal sprey, hızla emileceği ve temizleneceği için ilaç testlerine karşı bazı ek koruma sağlayabilir. Bununla birlikte, değiş tokuş çok uzun süredir aktif olmayacağı ve karaborsada sunulduğunu hiç duymadım. Açıkçası bu aynı zamanda intravajinal haplar ve kremler için de geçerlidir (ikincisinin cinsel ilişki yoluyla kazara çapraz kontaminasyona neden olduğu kanıtlanmıştır). Bu nedenle, bu ilacın herhangi bir formunun karaborsa üzerinde dolaşımda olduğunu, sadece yeraltı laboratuvarlarından veya haydut kimyagerlerden olduğunu varsayıyorum. Yeraltının enanthate (uzun oyunculu) ester ile bir versiyon ürettiği de not edilebilir, ancak bu neredeyse kesinlikle sporcular tarafından kullanılan şey değildir ve eğlence amaçlı vücut geliştiriciler tarafından kullanılması daha olasıdır.

Clostebol (bir kez daha ve ester düşünülmemek), A-ringinde 4-kloro ikamesi ile sadece testosterondur. Bu, testosteronun östrojene dönüştürülmesi olan aromatizasyonu önleme etkisine sahiptir. Yani, en basit terimlerle, baktığımız şey östrojene dönüşmeyen bir testosteron biçimidir. Bu harika görünse de, testosteronun östrojene dönüştürülmesinin aslında birçok avantajlı etki sağladığını belirtmek önemlidir, en azından artan bir anabolik (kas oluşturma) kapasitesi değildir. Tabii ki, steroidlere östrojene dönüşen, en azından jinekomasti (kadın benzeri meme dokusunun gelişimi), su tutma ve ek/içDoğal testosteron seviyelerinin kırılgılaması. Bu son yan etki, her steroidde meydana gelir, ancak östrojene yüksek bir dönüşüm oranına sahip olanlarla daha kötü görünmektedir.

Ayrıca, klostebolun oral formunun gerçekten karaciğer toksik olmadığı da unutmayın. Bunun nedeni, tipik olarak oral steroidlerde bulduğumuz daha geleneksel (ve etkili) C-17 alfa alkilasyonu yerine asetat esterin kullanmasıdır. Ne yazık ki, asetat ester, ilacın karaciğerden ilk geçişi için bir dereceye kadar koruma sağlarken, çok verimli değil … bu nedenle 4-kloro ikamesi oral mevcudiyeti arttırmak için hiçbir şey yapmazken, aromatizasyona karşı direnci arttırır. 5A ve 5B azaltmaya direnç olarak (aktif bir dihidro metabolite ve aktif olmayan/anabolik olmayan bir metabolite dönüşüm). Yukarıda belirtilen 5A-redüksiyon (bir dihidro metabolite dönüşüm) genellikle bazı steroidlerin (kendi başına 5A azaltılmış veya dihidro versiyonlar) neden sivilceye ve saç dökülmesine neden olduğu düşünülmektedir.

Yine de, nispeten az araştırılmış bir anabolik steroid olmuştur, bu nedenle gerçek etkileri hakkındaki insan verileri biraz sınırlıdır. Aslında, 1993 yılına kadar, klostebol metabolizması hakkında neredeyse hiçbir bilgi yoktu. 1976’dan beri Olimpiyat Oyunlarında anabolik steroidlerin yasaklanmasına rağmen (test 1984’te başladı). 1993 yılında, Clostebol’un metabolitlerini inceleyen ilk makale yayınlandı-neredeyse hiç karakterize edilmemesine rağmen ve uzun süreli tespiti andıran herhangi bir şey neredeyse bir büyük metabolit (4-kloroandrost-4-en-3a-ol-17-on) ile sınırlıydı. . Yakın zamana kadar bu, algılama penceresinin nispeten küçük olduğu anlamına geliyordu (sık sık referanslı çevrimiçi “algılama sürelerine” rağmen). Ancak, 2016 itibariyle yeni teknoloji algılama penceresini en az 31 güne çıkardı. Garip bir şekilde, (çok yakın zamana kadar) tespit edilmesinin zor olduğu kanıtlanmış steroid için, lekeli et ürünlerinin tüketimi yoluyla kolayca pozitif bir sonuca neden olabilir.

Ne yazık ki, birçok yan etki yaratmasa da, ezici bir anabolik etki de üretmez. Muhtemelen, meşru (ve gayri meşru) pazarda diğer (daha güçlü) bileşikler tarafından değiştirilmesinin nedeni budur.

Bu bağlamda, klostebol, primobolan gibi hafif steroidlerle karşılaştırılmıştır ve bu, klostebol asetatın 46:25 anabolik/androjenik derecesine sahipken, primobolan (ayrıca asetat) 88: 44-57 derecesine sahip olduğu için mantıklı görünmektedir. Bunu bağlam haline getirmek için testosteron 100: 100’tür. Tahmin edebileceğiniz gibi, Clostebol, profesyonel vücut geliştiriciler, powerfulters, güçlü adamlar veya büyük miktarlarda kütle veya güce ihtiyaç duyan (ve meşru bir doping kontrol programına tabi olmayan) ilk tercih değildir. Ayrıca, test edilmemiş sporcularla popülerlik eksikliğine de borç vermek, bunun biraz belirsiz ve (sonuç olarak) pahalı olmasıdır.

Bu nedenle, klostebol nispeten zayıf, pahalı ve nadir olsa da, takas, yan etkilerden kaçınmak isteyen ve belki de bir ilaç testini yenmek isteyen birçok kişiye değer. Şu anda, hem asetat ester hem de enantat esterine bağlı aynı clotlebol hormonuna sahip daha uzun etkili bir formla karaborsa mevcuttur. Birincisinin ağızdan tüketilirse birkaç saatlik aktif bir ömre veya enjekte edilirse birkaç gün olması beklenir. Uzun etkili enanthate versiyonu haftada bir kez enjeksiyon gerektirir ve oral olarak tüketilirse neredeyse aktif olmayan olacaktır.

Referanslar:

• Will Schanxer ve Manfred Donike. İnsanda anabolik steroidlerin metabolizması: Anabolik steroid metabolitlerinin tanımlanması için referans maddelerin sentezi ve kullanımı. Aanaiytzca chumca
Acta, 275 (1993) 23-48
• Kafkas popülasyonunda klostebol sülfat metabolitlerinin saptanması ve karakterizasyonu.
Chromatogr B Analyt Technol Biomed Life Sci. 2016 1 Haziran; 1022: 54-63. doi: 10.1016/j.jchromb.2016.03.028. Epub 2016 21 Mart.
• Kontamine et tüketiminden sonra klostbol-pozitif idrar.
• Debuyckere G1, De Sagher R, Van Peteghem C. Clin Chem. 1992 Eylül; 38 (9): 1869-73.

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *